Medie dækker PMV-indkøb

man. 1. okt. 2012


Kilde: Nytkampfly.dk.Baggrund:
man. 13. febr. 2012: PMV'erne skal skiftes ud

Det forestående indkøb af nye PMV'ere bliver dækket af netmediet Nytkampfly.dk.

Det militære indkøb vil indgå i det "strategiske fokusområde", oplyser redaktør Andreas Krog, der understreger, at mediet ikke skifter navn af den grund.
     - Beslutningen er et udtryk for, at vi gerne vil fokusere mere på den danske forsvarsindustri som helhed.
     - Som sædvanlig går vi her på nytkampfly.dk til sagen som skatteydernes repræsentant. Vi skal ikke køre i det, flyve i det eller sejle i det. Men vi skal i sidste ende betale for det. Så derfor vil vi gerne vide mere. Og fortælle jer andre, hårdtarbejdende skatteydere, hvad der er op og ned, når forsvaret nu igen vil hive vores muldvarpepung frem og købe isenkram.

Indkøbet af de nye PMV'ere beløber sig til tre-fem mia. kroner.
     Syv prækvalificerede producenter har frist til 26. oktober til at komme med bud.

PMV M113 har tjent det danske forsvar i snart 50 år og har gennem perioden gennemført flere modificeringer, men har nu nået sin begrænsning for yderligere udvikling, anfører FMT (Forsvarets Materieltjeneste) som årsag til indkøbet.
     Der vil være fokus på en PMV med både et højt beskyttelsesniveau og med et stort udviklingspotentiale.
     Et af kravene i udbudsprocessen er, at leverandører stiller et testkøretøj til rådighed for forsvaret, så Forsvaret selv kan teste PMV'en over en længere periode. Testen skal sikre, at køretøjerne kan leve op til såvel de tekniske som brugernes krav til en mandskabsvogn.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4468-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--medie-daekker-pmv-indkoeb.htm.

Tweet