Løverne brølede eftertrykkeligt

man. 15. aug. 2011


Kilde: Hjemmeværnet.Baggrund:
tirs. 9. aug. 2011: Video og billeder fra Åben Hede
fre. 5. aug. 2011: Panser for alle: Åben Hede
tors. 4. aug. 2011: Gammelt panser og nyt grej

Tirsdag 9. august blev "Åben Hede" arrangementet afholdt i Oksbøl skydeterræn.

Hjemmeværnet var repræsenteret ved PL Jens Martin Daa Dietz, der fungerede som kører på en Leopard 1 kampvogn, der var stillet til rådighed af Aalborg kaserner.
     Der blev fremvist nogle af de udfasede danske panserkøretøjer og også noget af det nyeste, forsvaret har til rådighed. Publikum var massivt tilstede.
     Der var fri adgang til at besigtige og endda prøve at sidde i det meste af panseret, der senere på dagen blev demonstreret i terrænet.
     Jeg talte med et par af publikummerne lige efter PL Jens Martin Daa Dietz havde givet dem en gennemgang af hans "Tanks", som han ynder at kalde den, og reaktionerne var meget positive.
     En stor del af publikum var overrasket over, at hjemmeværnet var repræsenteret, og det blev til mange gode samtaler om hjemmeværnet og dets rolle i forsvaret og samfundet. De fleste så det som værende en positiv ting, at hjemmeværnet var repræsenteret, for som én udtalte: " Det er jo en vigtigt og mange gange overset del af det danske forsvar."
     Dagen blev nemlig afsluttet med en stor demonstration af ildkraften fra Centurion, Leopard II, M113 Panser maskinekanon, M109 A3 (selvkørende haubits) og M113 morter.

Demonstrationerne vakte jubel hos publikum
     Demonstrationen sluttede i et samlet ildoverfald, hvilket affødte blandt andet disse reaktioner: "Det var meget interessant at få lov til at opleve en kampvogn så tæt på. Vi er næsten årligt på ferie i Blåvand, og kan ofte høre hvordan de larmer herude, nogle gange dag og nat. Det giver en større forståelse af hvorfor det larmer, og så er det meget imponerende at se, hvor træfsikre de er."
     En anden tilskuer havde i sine unge dage selv arbejdet med centurion, så for ham var det et glædeligt gensyn, der vakte minder. Han udtalte: " Jamen, hvor er det herligt at se det gamle skrammel drøne rundt som i gamle dage, og skyde kan de stadig!"

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4222-Oksboellejren--loeverne-broelede-eftertrykkeligt.htm.

Tweet