Ekstra Bladet kritiseret

fre. 11. juni 2010


Kilde: ekstrabladet.dk.


Familienetværket og fagforeningen for hærens konstabler og korporaler forarget over Ekstra Bladets dækning af den tragisk ulykke i Oksbøl.

Familienetværket og fagforeningen for hærens konstabler og korporaler har i dag kritiseret Ekstra Bladets netavis, ekstrabladet.dk, fordi vi offentliggjorde nyheden om den tragiske dødsulykke i Oksbøl, inden de pårørende til de to dræbte var blevet underrettet.
     Det fremgår af udtalelser fra Forsvaret i andre medier, at Ekstra Bladet offentliggjorde nyheden på trods af, at Forsvaret bad os om at undlade at gøre det.
     Men det er ikke det korrekte handlingsforløb.

Ekstra Bladets journalist interviewede major Kim Grünberger fra Hærens Operative Kommando, som bekræftede ulykken og dødsfaldene. Der var ingen snak om at holde nyheden tilbage, og derfor offentliggjorde vi nyheden på vores netavis.
     Først da Ekstra Bladet efterfølgende talte med pressevagt Erik Bøttger, blev vi bedt om at holde nyheden tilbage. Men da var den allerede offentliggjort og citeret i andre medier.
     - Hvis vi var blevet bedt om at holde nyheden tilbage, havde vi selvfølgelig gjort det. Men i øvrigt er der tale om en hysterisk reaktion fra Forsvaret, da der her alene er tale om en arbejdsulykke og ikke en krigshandling. Det vil svare til, at vi ikke kunne offentliggøre, hvis to var blevet dræbt under en arbejdsulykke i Tivoli, før de pårørende var underrettet, forklarer Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.
     - Der er i øvrigt overhovedet ikke tale om et brud på anonymiteten, understreger han.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/3813-Morter--ekstra-bladet-kritiseret.htm.

Tweet